MyCoopMed

MyCoopMed plus

MyCoopMed Plus
(18 - 50 TAHUN)

RM1,200/setahun

Syarat Pakej MyCoopMed Plus :
Kelainan Pakej MyCoopMed Plus :

Untuk pengurusan/menguruskan urusan menuntut wasiat.

Duit pampasan yang diberi secara tunai sebanyak RM70,000

Takaful kami menanggung semua kos, jadi tidak perlu membayar tambahan. Jika pelanggan memilih untuk tidak menggunakan perkhidmatan pengurusan jenazah kami, kami memberikan pampasan tunai. Kelebihannya adalah kami menguruskan pemakaman tanpa mengira lokasi kematian, kerana kami mempunyai lesen dan surat mufti yang sah di seluruh Malaysia. Kami mengawal dan menguruskan kos sepenuhnya. Tambahan pula, kami memiliki panel pengurus jenazah yang tersebar di seluruh Malaysia, dengan lebih dari 3,000 ahli, jadi pelanggan tidak perlu bimbang walaupun kematian berlaku di luar kawasan.

Memberikan peluang untuk pemohon yang mempunyai penyakit sedia ada untuk memohon.

Menjawab Persepsi Orang Ramai :

Betul masjid urus tapi bukan percuma kerana khairat masjid / surau tidak merangkumi luar kariah kebiasaannya. sekiranya merangkumi luar kebiasaan, duit ahli keluarga perlu diguna terlebih dahulu.

Contoh situasi yang sering berlaku : kalau anak xde duit? Kalau anak gaduh sapa nk kuar duit dulu? biasa sesama adik beradik, akan ckp “abg / kakak la bayar, dah keje lama, duit banyak sikit. kami duit ngam2 ni….

So bila ada khairat yg merangkumi seluruh negeri di Malaysia , mudah dan tidak perlu mengeluarkan duit lebih dari yang sepatutnya

Ianya bukan duit upah. Tetapi kos untuk barang seperti kain kafan, air mawar. Selain dari itu untuk mengupah orang yang mengorek kubur dan membeli alatan untuk mengorek kubur. Van jenazah juga perlu digunakan dan perlu duit untuk mengisi minyak untuk proses membawa jenazah. Biasanya kos van jenazah mengikut jarak masjid dan kawasan tanah perkuburan (average RM1/KM)

Butiran Pakej MyCoopMed
Butiran Pakej 1
(18 - 50 Tahun)
Caruman Tahunan
RM1,200
Had Tahunan Perubatan
RM100,000
Wad (180 Hari)
RM200
Unit Rawatan Rapi (30 Hari)
Bekalan & Perkhidmatan Hospital
Bayaran Pembedahan
Pendapat Kedua Pakar Bedah
Bayaran Ambulan
Prosedur Penjagaan Harian
Bayaran Laporan Perubatan
Pampasan Kematian (Hibah)
RM70,000
Faedah Hilang Upaya Kekal
RM70,000
Faedah Hilang Upaya Separa Kekal
RM70,000
Faedah Penyakit Terminal
RM70,000
Khairat Kematian
RM10,000
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop